• Novinky

            • Riaditeľské voľno - 20.3.2024

            • Riaditeľstvo Základnej školy oznamuje, že na deň 20.3.2024 (streda) bolo žiakom 5. - 8. ročníka udelené riaditeľské voľno z organizačných dôvodov - Testovanie 9. Žiaci sú odhlásení z obeda.

              Vyučovanie na 1. stupni a  ŠKD je v prevádzke.

            • Krokusy nám robia radosť

            • Na jeseň v roku 2022 a 2023 sme všetci sadili žlté krokusy v rámci medzinárodného projekt KROKUS. Spomenuli sme si na všetky deti, ktoré neprežili vojnové konflikty.

              Krokusy nám krásne vyrástli, rozkvitli. Naša práca sa zúročila. A naše spomienky sú v našich srdiečkach a nikto z nás si neželá vojnu a utrpenie nikoho, najmä detí!

            • OZNAM

            • V piatok, 23.2.2024, pokračuje vyučovanie v riadnom režime. Školský klub detí a školská jedáleň sú v prevádzke.

            • OZNAM

            • Riaditeľka Základnej školy, Vajanského 93, 900 01 Modra oznamuje, že udeľuje dňa 22.2.2024 (štvrtok) riaditeľské voľno pre žiakov tunajšej základnej školy. Riaditeľské voľno je vydané v súlade § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní. Ide o mimoriadne prerušenie školského vyučovania. Dôvodom udelenia riaditeľského voľna je odstavenie budovy školy od vody.Žiaci sú odhlásení z obeda, v jedálni sa nevarí.

              PaedDr. Marcela Pechová

              riaditeľka školy

               

            • Druhácke "zimné" športy

            • Na hodinách telesnej výchovy sa žiaci druhého ročníka zoznámili s rôznymi druhmi zimných športov. Keďže tohtoročná zima nám nedopriala dostatok snehu, trošku sme improvizovali a vznikli z toho takéto zaujímavé aktivity. Žiaci si vyskúšali skoky na lyžiach, jazdu na boboch, biatlon, ľadový hokej a curling.

            • Divadielko v ŠKD

            • Skvelý divadelný zážitok deťom ŠKD Kamarát v stredu 24.1.2024 sprostredkoval bábkoherec Maťo Žák (divadlo AGAPÉ) svojim predstavením „ Zázračný autobus“. Šofér Hugo nás zobral na zábavnú a zároveň poučnú cestu po svete. Razom sme sa ocitli na módnej prehliadke v Paríži, na hereckom kastingu v Hollywoode, v Afrike či v čínskom cirkuse. Spevom a inými aktivitami sa deti stali súčasťou  predstavenia.Predstavenie sme si všetci užili a tešíme sa na ďalšie divadelné zážitky.

            • Aurélium - exkurzia

            • V piatok 9.2.2024 sa žiaci 6.A a časť 8.B zúčastnili exkurzie v zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave. Žiaci si vyskúšali rôzne experimenty a interaktívne exponáty, ktoré napomôžu k výučbe vyučovacích predmetov matematika a fyzika. Potom sme navštívili zelenú strechu na obchodnom centre Nivy. Žiaci si mohli pozrieť ekologické riešenie oddychovej a športovej zóny priamo na streche obchodného centra.

            • SME NURTURE ŠKOLA!

            • UŽ AJ SLOVENSKÉ ŠKOLY MAJÚ PRÍSTUP K NURTURE VZDELÁVANIU 👏🖊📚

              Počas 12-tich mesiacov sme sa s Nurture International - Yvonne David Monaghan a Alison Grimshaw venovali projektu Nurture International škola na 9 slovenských školách. Spoločne sme pracovali na mnohých výzvach vo vzdelávacom prístupe.

              📌 Vzdelávanie a jednotlivé aktivity absolvovalo 267 členov pedagogického a inkluzívneho tímu.

              📌 Projekt má dosah na takmer 3000 žiakov.

              Vďaka účasti na projekte:

              👉Dokázali školy prekonať mnohé náročné situácie v škole.

              👉Zistili, ako zlepšiť atmosféru vzťahov a vytvoriť bezpečnejšie

              prostredie pre žiakov s rešpektom k ich individualite, zázemiu i

              schopnostiam.

              👉Podporila sa snaha a motivácia pedagógov na zmenu vo

              vzdelávaní žiakov.

              👉Odkryli sa tiež mnohé oblasti, na ktorých budú školy a učitelia

              naďalej pracovať.

              Jedným z pozitívnych dopadov projektu je zlepšenie dochádzky a správania sa žiakov.

              REPORTÁŽ o Nurture programe si môžete pozrieť v odkaze nižšie. 

            • UNICEF a klimatická zmena

            • V piatok 9.2.2024 sa naši ôsmaci zúčastnili vzdelávacej aktivity s lektorom UNICEF o adaptačných  programoch Unicef a SlovakAid v kontexte klimatickej zmeny. 

            • Školské maratónske hry - sme tretí!!!

            • Dňa 7.2. sa naša škola zúčastnila Školských maratónskych hier v Pezinku. V silnej konkurencii dvadsiatich štyroch škôl sme obsadili krásne 3. miesto, vďaka ktorému sme sa kvalifikovali na finálový turnaj v Bratislave. Súťažilo sa v rôznych športových disciplínach (behy, hody, skoky, streľba na bránu/kôš a štafeta). Úspešne nás reprezentovali žiaci tretieho a štvrtého ročníka: Tamara Siváčková,Adam Pisca, Sebastián Nosko, Linda Marinič a Adam Šuvada. Gratulujeme!

            • Informatika s Emilom - Živý zošit

            • Inovatívne hodiny informatiky v 3. ročníku -  metóda vyučovania informatiky – pre každého chlapca a každé dievča, pre radosť z objavov. Emil prvýkrát buduje informatiku ako premyslený a systematický poznávací proces. Mení informatiku z používania počítača na bádanie, riešenie problémov a spoluprácu medzi predmetmi.

            • OSMIJANKO v ŠKD

            • Už 20 rokov uplynulo odvtedy, čo Slovenskom prešla výzva: Čítame s Osmijankom – pridaj sa aj ty! OSMIJANKO pozývala všetky deti do veľkej dobrodružnej, priam detektívnej, čitateľskej hry-  Osmijankova literárna záhrada.Tento rok budeme aj my v ŠKD objavovať jej tajomné zákutia. Nezablúdime v nej, budeme pozorovať, načúvať, hľadať i pátrať, polievať, sadiť semienka z Osmijankových kapsičiek, zanechávať v nej vlastné stopy... V tomto školskom roku nás čaká jedno veľké čitateľské stopovanie. Osmidunčo s Osmijankom objavili v záhrade kadejaké stopy - veľké i malé. Trochu sa s nimi pohrali a poprehadzovali ich tak, aby vás doviedli k trvalkám – najobľúbenejším knihokvetom, ktoré deti doteraz zasadili.  Ukryli v nej však aj nové semienka, ktoré ešte len čakajú, že ich nájdeme a zasadíme. Postupne odkryjeme štyri stopy s ôsmimi semienkami. Pátrať budeme v knihách: Osmijanko rozpráva 8x8=64 rozprávok, Poklad na dne kalamára, Zelená pošta, O Štoplíkovi, Príbeh Angelina Bowna, Minpinkovia a Poď do rozprávky. Máme veľkú radosť z toho, že deti v  našom Školskom klube radi čítajú a chcú rásť s knihou.

            • Artefiletika v ŠKD

            • Inovácie v ŠKD Kamarát

                V rámci inovačného vzdelávania sme absolvovali zaujímavé a veľmi prínosné vzdelávanie v oblasti artefiletiky. Preto sme sa rozhodli, že o túto inováciu obohatíme aj činnosti v našom ŠKD Kamarát. Artefiletika vychádza z jednoduchého konceptu, ktorý v sebe spája dve hlavné časti: zážitok z výtvarnej tvorby a následný reflektívny dialóg medzi deťmi. V koncepte sa nezameriavame na výsledný efekt, ale proces - zážitok z tvorby. Artefiletika v našom ŠKD je predovšetkým o budovaní vzťahov v kolektíve, zlepšovaní komunikácie a spolupráce pri riešení konfliktov, zábave, potláčaní agresivity, umožňuje zažitie úspechu a spontánneho vyjadrenia emócii. Výtvarná činnosť touto metódou ponúka deťom veľa možností na sebarozvoj, na vytváranie kamarátskych vzťahov a  príjemnej atmosféry v ŠKD.