• Novinky

            • SWAP burza

            • Pár super fotografií dokumentujúcich naše environmentálne cítenie a snahy o recykláciu oblečenia, kníh, hračiek a drobností, ktoré už nevyužijeme. Veľký úspech mali aj naše sójové sviečky v upcyclingových sklenených pohárikoch od jogurtov, či drevené domčeky do záhrady, vyrobené na technike. Výťažok vo výške 280.- eur využijeme na kúpu príslušenstva k šijacím strojom a na kúpu kníh, komiksov a encyklopédií do rest roomu. Ďakujeme aj paniam učiteľkám za vlastnoručne upečené koláče, ktoré boli fantastické!  

            • Slávik Slovenska - školské kolo

            • Vo štvrtok 18.4. 2024  bolo u nás školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska.  Žiaci predviedli svoje spevácke umenie v interpretácií ľudových piesní. Zazneli krásne melódie žiačok a žiakov 1.až 9.ročníka. Výber slovenských ľudových piesní potešil  nielen porotu , ale i divákov, ktorí strávili príjemný čas s našimi mladými spevákmi.  Všetkým našim spevákom  ďakujeme za krásny zážitok a Jurkovi Liškovi prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            • Deň Zeme v 2. B

            • V 2.B triede sme si pripomenuli Deň Zeme. S deťmi sme sa rozprávali, aké dôležité je chrániť našu planétu. Zaznelo veľa nápadov, čo môžeme robiť, aby sa nám tu lepšie žilo a aby naša Zem sa stále "usmievala". Spoločne sme si vyrobili plagát, ktorý predstavuje dve tváre našej Zeme a zistili sme, že sa nám viac páči tá usmiata, plná stromov a zvierat, ako tá plačúca, plná odpadu."Nejde však len o jeden deň, dôležitý je každý deň!"

            • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

            • Recitačný a kultúrny zážitok vo fotografiách z okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Ďakujeme súťažiacim a porote za perfektné dopoludnie 27.marca 2024. 

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ 17. a 18. 4. 2024 - info

            • Všetky dôležité informácie k zápisu nájdete vpravo hore na lište Zápis do školy.

              Zaujíma Vás kurikulárna reforma od septembra 2024? Tu nájdete pár praktických informácií, ktoré zaujímajú našich nových rodičov a záujemcov:

              Budete vyučovať  nespojité písmo Comenia Script? - Nie, naši žiaci budú písať klasickým spojitým písmom, ktoré podporuje vývin oboch hemisfér mozgu a rozvíja motoriku ruky.

              Budete vyučovať Hejného matematiku?  Prvky Hejného matematiky budeme mať len ako doplnenie a zatraktívnenie matematiky počas 3 projektových dní v rámci celého školského roka. Inak používame výborné učebnice  a pracovné zošity z Aitecu. 

              Ako budete vyučovať informatiku? Informatiku učíme podľa  najmodrenejších schválených učebných osnov. V  spolupráci s INDÍCIA n.o. boli vyškolení naši učitelia pre Informatiku s Emilom, Robotiku  s Emou a Živý zošit. Zakúpili sme aj programovateľné včielky   BEEBOT pre základy  práce s programovaním.

              Budete podporovať čitateľskú gramotnosť? Áno, už teraz máme v triedach 1. a 2. ročníka zriadené triedne knižnice z projektu vyd. Martinus, kde si deti môžu  čítať počas prestávok alebo požičiavať knihy domov. Takisto funguje u nás aj školská knižnica a veľmi často navštevujeme aj mestskú knižnicu.

              Kurikulárna reforma v našom ponímaní znamená lepšie využitie učebných tém v rámci projektových dní, ktoré plánujeme raz za 2 týždne, viac času budeme venovať zážitkovému učeniu v prírode a mimo priestorov školy a samozrejme budeme pokračovať v nastolenej vízii 3 základných pilierov vzdelávania .

                   Pre všetky ďalšie informácie nás kontaktujte  osobne alebo telefonicky na č. 0910 606 953.