• Novinky

            • Poznáte Analfabetu Negramotnú?

            • Táto úžasná postavička z knihy Jána   Uličianskeho dnes spríjemnila deň našim štvrtákom. Bábkové predstavenie pre nás pripravilo Kultúrne centrum Modra, za čo im ďakujeme!

            • Malá ochutnávka

            • Malá ochutnávka nových kníh v knihomoľskom kútiku - ďakujeme kníhkupectvu MARTINUS a projektu Naša trieda číta...

            • Prevádzka školy od 26.4.2021

            • ŽIaci 1. aj 2. stupňa  sa od pondelka 26.4.2021 vzdelávajú prezenčne v škole.

              Online vyučovanie už nebude.

              Podmienkou prezenčného nástupu žiakov 2. stupňa ZŠ je negatívny test žiaka a aspoň jedného zákonného zástupcu.

              V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania alebo z obavy o zdravie nedá dieťa do školy, škola eviduje neprítomnosť dieťaťa ako ospravedlnenú absenciu. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Rodič má právo opakovane ospravedlniť dieťa z vyučovania na 5 dní.

              Každý zákonný zástupca je povinný vyplniť vyhlásenie o bezinfekčnosti cez EduPage.

              Od pondelka 19.4.2021 premáva školský autobus.

              Stanovisko ministerstva školstva k niektorým otázkam súvisiacim s obnovením školského vyučovania:

               

            • Deň Zeme - 22. apríl

            • Deň Zeme si pripomíname od roku 1970 a iniciátorom jeho vyhlásenia bol environmentálny aktivista Gaylord Nelson. Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem.

              Aj preto si náš inkluzívny tím pripravil pre deti zážitkové aktivity týkajúce sa environmentálneho správania sa. Šesť na seba nadväzujúcich stanovíšť,  spolupracujúce tímy detí, praktické overenie vedomostí získaných na prvouke a prírodovede, život včiel naživo a nakoniec sladká odmena. Krásne počasie a pohyb na čerstvom vzduchu. Perfektný deň! 

               

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Od pondelka, 26.4.2021, sú na obed prihlásení  všetci žiaci  a zamestnanci (ktorí sa stravovali) na obed.  Ak niekto  stravu nechce,  je potrebné,  aby sa zo stravy odhlásil.  Kontakt: vedúca školskej jedálne pani Bártová, tel. č. 033 647 25 66. Ďakujem za spoluprácu!

            • Zmena organizácie vyučovania od 19.4.2021

            • Od 19.4.2021 nastupujú do školy žiaci 8. a 9. ročníka. Z tohoto dôvodu došlo ku zmenám v rozvrhu hodín. Rozvrh si pozriete po prihlásení na edupage stránku školy. Tešíme sa na ôsmakov a deviatakov!

            • Knižná šifra alebo Marec - mesiac knihy IV.

            • Žiaci sa v rámci aktivít k mesiacu kníh zoznámili s Matejom Hrebendom, naším národným buditeľom, ktorý sa narodil aj zomrel v marci. Šíril osvetu, vzdelanosť, pretože nadovšetko miloval vzdelanosť.

              Porozprávali sme si o tom,  ako vzniká kniha a tiež rozličné naj o knihách. Nakoniec sa žiaci zahrali na detektívov a riešili knižnú detektívku. Formou interaktívnej hry museli nájsť zlodeja kníh (jeho meno bolo ukryté v tajničke). Pomáhali im pritom známi literárni hrdinovia. Žiaci postupovali podľa indícií a správne odpovede si zapisovali. Museli si spomenúť na mená mnohých literárnych postáv, na názvy kníh, či mená autorov. Podľa vybraných písmen z uhádnutých odpovedí vylúštili tajničku, teda meno slávneho zlodeja Arsena Lupina (tiež literárneho hrdinu). Informácie potom o ňom hľadali na internete. Všetky si zapisovali do pracovného listu a niektorí pridali aj vlastnú ilustráciu.

              Tieto aktivity mnohých podnietili aj k prečítaniu si niektorej zo spomínaných  kníh, napr. Harry Potter, Pán prsteňov, Pipi Dlhá pančucha, Sherlock Holmes, či Búrlivé výšiny.

              Za túto aktivitu ďakujeme p. učiteľke Lýdii Fuňovej a žiakom z 7.B, 8.A a 8.B.

               

            • Online čítanie alebo Marec - mesiac knihy III.

            • V marci sme počas online hodín SJL čítali knihu Denník odvážneho bojka: Dolu vodou, ktorú napísal známy autor Jeff Kinney. Žiakov hodiny veľmi bavili, pretože ich zaujali aj pobavili osudy hlavného hrdinu Grega. Niektorých kniha natoľko upútala, že sa pripojili aj na online čítanie, ktoré pokračovalo po vyučovaní alebo sa rozhodli, že si knihu kúpia.  Navyše si počas hodín okrem počúvania aj kreslili, čo sa im veľmi páčilo.   Ostatné vám prezradia ich vydarené práce.

              Za túto aktivitu ďakujeme p. učiteľke Jane Ochabovej a žiakom 5.B, 6.B a 7.A.

            • Marec - mesiac knihy II.

            • Pamätáte si, kto bol Matej Hrebenda? Slepý rozprávkar a zberateľ? Pri svojej slepote videl viac ako mnohí cez veľké okuliare. Knihy videl srdcom, nie očami. Aj tieto informácie a mnoho iných zaujímavostí sa dozvedeli decká zo 6. A na online čítaní. Po prečítaní príbehu Rozprávkový bál sme spolu vypracovali pracovný list čítania s porozumením a zábavnými úlohami. A veru najviac nás bavila osemsmerovka.

              Za túto aktivitu ďakujeme p. učiteľke Beáte Rampákovej a žiakom 6. A.

            • Marec - mesiac knihy I.

            • Naši šikovní piataci a ich projekty o obľúbených slovenských rozprávkach.

              Za túto aktivitu ďakujeme p. učiteľke Ochabovej a Rampákovej a žiakom 5.A  a 5.B.